Икона «Христос во гробе» с частью камня от Гроба Господня. Никоновская церковь Свято-Троицкой Сергиевой Лавры, Сергиев Посад.

После смерти на Кресте Тело Иисуса Христа положили в гроб. Душа Его спустилась в ад и вывела оттуда души праведников. До этого момента души абсолютно всех усопших попадали в ад. После Воскресения Христова души почивших праведников попадают в рай.

Тропарь на Великую Субботу, глас 2

Благообразный Иосиф,/ с древа снем пречистое Тело Твое,/ плащаницею чистою обвив,// и вонями во гробе нове покрыв положи.

Слава: Егда снизшел еси к смерти, Животе Безсмертный,/ тогда ад умертвил еси блистанием Божества./ Егда же и умершия от преисподних воскресил еси,/ вся силы Небесныя взываху:// Жизнодавче Христе Боже наш, слава Тебе.

И ныне: Мироносицам женам при гробе представ, Ангел вопияше:/ мира мертвым суть прилична,// Христос же истления явися чуждь.

Кондак на Великую Субботу, глас 6

Бездну заключивый, мертв зрится,/ и смирною и плащаницею обвився,/ во гробе полагается, яко смертный, Безсмертный;/ жены же приидоша помазати Его миром,/ плачущи горько и вопиющия:/ сия Суббота есть Преблагословенная,// в нейже Христос уснув, воскреснет тридневен.

На фото икона «Христос во гробе» с частью камня от Гроба Господня. Никоновская церковь Свято-Троицкой Сергиевой Лавры, Сергиев Посад.

Карта Сбербанка 5336690117772279

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.